Foto: Sputnik/Scanpix
Bobiņī (Francija), 12.febr., LETA--AFP. Parīzes priekšpilsētās sestdien notikušas sadursmes starp policiju un protestētājiem, kuru izklīdināšanai likumsargi izmantojuši asaru gāzi.

Nekārtības Parīzes priekšpilsētās izraisījuši 22 gadus veca melnādainā jaunieša apgalvojumi, ka policisti viņu ar steku izvarojuši.

Grautiņi, kas sākotnēji skāra tikai Onēsubuā un tās tuvumā esošās Parīzes ziemeļu priekšpilsētas, pārsviedušies arī uz citām Francijas apdzīvotajām vietām ar lielu imigrantu īpatsvaru.

Sestdien nekārtības notika Bobiņī, kur ielās bija izgājuši aptuveni 2000 protestētāju. Likumsargi tika apmētāti ar petardēm, protestu laikā tika aizdedzinātas vairākas automašīnas un ēkām izsisti logi.

Policija ziņoja, ka vienā no gadījumiem likumsargi izglābuši degošā mašīnā palikušu bērnu.

Uzbrukts arī diviem mediju transporta līdzekļiem, bet neviens cilvēks nav cietis.

Francijas policija ceturtdien paziņoja, ka sākotnējās izmeklēšanas laikā nav rasti pietiekami pierādījumi, kas apstiprinātu apgalvojumus, ka jaunietis būtu ticis ar steku anāli izvarots.

Tomēr pret vienu policistu ir izvirzītas apsūdzības par izvarošanu un visi četri policisti, kas bija iesaistīti jaunieša aizturēšanā, ir atstādināti līdz izmeklēšanas beigām.

Protesti sestdien notikuši arī citās Francijas pilsētās, tostarp Tulūzā un Nantē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!