Beļģijas policija intensificējusi centienus atrast Salahu Abdeslamu, kurš ir galvenais aizdomās turētais Parīzes teroraktu līdzdalībnieks un, domājams, vienīgais izdzīvojušais uzbrukumu dalībnieks, vēsta raidsabiedrība BBC.

Teroraktos Parīzē piektdienas vakarā tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts" nosaukuma saīsinājums arābu valodā). Šaušanas un spridzināšanas uzbrukumi notikuši sešās pilsētas vietās.

Pirmdien policija veica vērienīgus reidus beļģu galvaspilsētas Briseles rajonā Molenbekā, kas tiek uzskatīts par vienu no vietām, kur dzīvo daudz radikalizētu islāmistu, taču Abdeslams tā arī netika atrasts.

Beļģijas Iekšlietu ministrija izplatījusi vēl divas 26 gadus vecā vīrieša fotogrāfijas.

26 gadus vecais Beļģijā dzimušais Francijas pilsonis, domājams, ir izīrējis VW "Polo" automašīnu, ko uzbrucēji piektdien pametuši pie "Bataclan" koncertzālēs Parīzē, kur teroristu uzbrukumā nogalināti vismaz 89 cilvēki.

Bez arestiem beidzās arī vērienīga Francijas policijas operācija Strasbūrā, ziņo BBC.

Francijas drošībnieki turpina intensīvu izmeklēšanu pret aizdomās turētiem radikāļiem, otrdienas rītā veicot 128 reidus. Vairāk nekā 150 reidi, kuru laikā aizturētas 23 personas un 104 noteikts mājas arests, kā arī konfiscēti ieroči, policija veica jau pirmdiena rītā.

Franču izlūkošanas dienesti valstī ir identificējuši 10 500 radikalizētu personu, otrdien paziņoja premjerministrs Manuels Valss.

Pirmdien Valss norādīja, ka valsts cīnās ar veselu "teroristu armiju", nevis atsevišķu grupu.

Vēstīts, ka teroraktos Parīzē piektdien tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts" nosaukuma saīsinājums arābu valodā).

Šaušanas un spridzināšanas uzbrukumi notikuši sešās pilsētas vietās. Septiņi uzbrucēji gāja bojā uzspridzinoties, bet vienu nošāvusi policija.

Tikmēr likumsargi turpina meklēt personas, kas tiek turētas aizdomās saistībā ar teroraktiem, tostarp 26 gadus veco Salahu Abdelslamu no Beļģijas, kurš tiek raksturots kā bīstams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!