Parīzes teroraktu organizētāja Abdelhamida Abaauda māsīcas un slēpējas Hasnas Aitbulahsenas tuvinieki ir iesnieguši prasību par slepkavību saistībā ar viņas nāvi policijas reida laikā, paziņoja viņu advokāts.

Aitbulahsena gāja bojā 18. novembrī piecas dienas pēc šiem teroraktiem, kad policija veica reidu Parīzes piepilsētas Sendenī dzīvoklī, kur viņa bija atrasta slēpjoties kopā ar Abaaudu un Beļģijas un Marokas dubultpilsoni Šakibu Akruhu, kurš uzspridzinājās.

26 gadus vecā Aitbulahsena bija atradusi un noīrējusi konspiratīvo dzīvokli abiem džihādistiem.

Viņas māte, māsa un brālis 13.janvārī iesniedza Parīzes pretterorisma tiesnesim Kristofam Tesjē prasību pret nezināmām personām par terorismu un slepkavību. Ziņu aģentūra AFP iepazinās ar šīs prasības kopiju.

"Es uzskatu, ka Hasna Aitbulahsena ir upuris," trešdien sacīja viņas ģimenes advokāts Fabjēns Ndumu.

"Uz viņu izdarīja spiedienu brālēns, kurš draudēja viņas ģimenei un viņas draugu ģimenēm," teica advokāts.

Izmeklētāji sākumā kļūdaini uzskatīja, ka šajā dzīvoklī bijusi spridzinātāja pašnāvniece, bet pusotru dienu pēc šī reida gruvešos tika atrasts Aitbulahsenas līķis, kuru sprādziens gandrīz nebija skāris.

Advokāts arī aicināja atļaut Aitbulahsenas apbedīšanu. Saskaņā ar advokāta teikto viņas līķis vēl arvien atrodas tiesu medicīnas institūtā Parīzē, un "tas ir pret musulmaņu tradīcijām".

Pēc Parīzes teroraktiem, kuros 13.novembrī islāmisti nogalināja 130 cilvēkus, Aitbulahsena atrada un noīrēja slēptuvi Sendenī un aizveda turp savu brālēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!