Foto: Reuters//Scanpix/LETA
Francijas galvaspilsētā Parīzē pamatīgu spriedzi un pūļa interesei izraisījis 27 gadus vecais Natans Pulēns (Nathan Paulin), kurš 70 metru augstumā nodarbojies ar sleklainingu jeb pa balansa lenti šķērsojis Sēnas upi no Eifeļa torņa līdz Theatre National de Chaillot.

Kopumā viss gājiens bija 600 metru garš un tas tika paveikts bez jebkādiem balstiem vai citiem palīglīdzekļiem. Ekstrēmais priekšnesums bija daļa no Francijas Nacionālā mantojuma dienas notikumiem, kas šajās dienās notiek Parīzē. Gājiena laikā, kas ilga 20 minūtes, Pulēns pamanījās uz lentes gan apsēsties, gan arī atgulties.

"Bija patiešām skaisti sākt no Eifeļa torņa," Francijas medijiem pauda Pulēns, uzsverot, ka gājiena laikā ne mirkli nav bijis bail. Priekšnesums par prieku publikai tiks atkārtots arī svētdien, 19. septembrī.

Viņš arī pastāstīja, ka šim gājienam gatavojies četrus gadus. Iepriekš, 2019. gadā viņš Parīzes La Defense rajonā pa balansa lenti pārvietojās starp diviem debesskrāpjiem. Toreiz tā bija 150 metru gara lente 150 metru augstumā.

Kā iepriekš medijiem stāstījis Pulēns, ar šo ekstrēmo sporta veidu viņš sācis aizrauties, lai pārvarētu bērnībā izjustās bailes no augstuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!