Partijas "Res Publica" priekšsēdētājs un tikko premjera amatā apstiprinātais Juhans Partss pirmdien savā runā Igaunijas parlamentā par viņa valdības veidošanas principiem paziņoja, ka Igaunijas attīstību kavē septiņi faktori, raksta avīze "Postimees".
Pēc Partsa teiktā, šie faktori ir iedzīvotāju skaita samazināšanās, augstais noziedzības līmenis, darbaspēka zemā produktivitāte, nepietiekama zināšanu izmantošana ekonomikā, sociālā plaisa un nabadzība sabiedrībā, pārmērīgi lielais valsts aparāts un cilvēku sliktā veselība.

Partss teica, ka jaunā valdības koalīcija tiks izveidota, lai palielinātu Igaunijas iedzīvotāju labklājību, kā arī viņu iespējas izmantot savu potenciālu, vienlaikus aizstāvot Igaunijas nacionālās intereses Eiropas Savienībā un garantējot Igaunijas tautas un igauņu kultūras attīstību.

Koalīcija uzskata, ka ir jārisina divi fundamentāli jautājumi: jāpalielina Igaunijas iedzīvotāju skaits un jāpāriet uz ekonomisko modeli, kas balstīts uz zināšanām, lai sasniegtu šos mērķus. "Ja šai valdībai neizdosies atrisināt šos jautājumus, es kā valdības vadītājs un visa valdība būsim cietuši neveiksmi," teica Partss.

"Šī koalīcija izvērtēs visus savus galvenos lēmumus, ņemot vērā to, kā tie ietekmē mūsu demogrāfisko situāciju un mūsu ekonomikas attīstības iespējas," uzsvēra Partss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!