Kāda pirms 900 gadiem dzīvojuša īru svētā pareģojumi pēkšņi kļuvuši ļoti iecienīta lasāmviela mūsdienu katoļu vidū, kuri labprāt vēlas uzzināt, kas būs nākamais pāvests, un ir noraizējušies par gaidāmo pasaules galu.
1139.gadā, dodoties svētceļojumā uz Romu, bīskaps Malakijs O'Morgairs piedzīvojis atklāsmi, ka pašreizējā pāvesta Jāņa Pāvila II pēcnācējs būšot priekšpēdējais pāvests pirms pasaules gala.

Lai gan bīskaps O'Morgairs popularitātē nevar mēroties ar Nostradamu, taču tieši viņš esot pareģojis grupas "Beatles" popularitāti un ASV prezidenta Džona Kenedija noslepkavošanu, tāpēc īru svētajam izveidojies savs cienītāju loks un Internetā izveidotas pat vairākas mājas lapas.

Jānis Pāvils II ir 110.pāvests, kurš minēts "Malakija Pravietojumā", kurā bīskaps O'Morgairs min 112 pāvestus, no kuriem pēdējais valdīšot līdz brīdim, kad pienāks pasaules gals.

Gaišreģa sekotāji apgalvo, ka patlaban piepildoties pareģojumu beigu daļa, kuru tuvinot Jāņa Pāvila centieni atrast sev pēcteci.

Jau februārī pāvests iecelšot 25 jaunus kardinālus, palielinot "sarkano cepuru" skaitu līdz 120. Tieši šāds kardinālu skaits nepieciešams, lai ievēlētu pēcteci 80 gadus vecajam Jānim Pāvilam, kurš cieš no Parkinsona slimības un tāpēc, iespējams, drīz būs spiests atkāpties.

Bīskapa pravietojumos katram pāvestam piešķirts mistisks tituls, un 110.pāvests raksturots kā De Labore Solis - "no Saules darba (dzemdībām) nākušais". Tiek uzskatīts, ka šāds raksturojums saistāms vai nu ar faktu, ka Jāņa Pāvila II tēvs bijis strādnieks, vai ar viņa daudzajiem pasaules ceļojumiem, vai arī ar to, ka pāvests dzimis pilna Saules aptumsuma laikā.

Jāņa Pāvila pēcteci Malakijs raksturo kā Gloria Olivae - "Olīves slavu". Humora cienītāji šo mīklaino raksturojumu piedēvē 73 gadus vecajam Milānas arhibīskapam, kardinālam Karlo Marijai Martini, skaidrojot viņa uzvārdu kā populāro dzērienu, kura neatņemama sastāvdaļa ir olīve.

Taču tie, kuri šos pareģojumus uztver nopietni, saista šo titulu ar Olīvu kalnu Jeruzālemē, norādot uz Parīzes arhibīskapu, 74 gadus veco kardinālu Žanu Lustigeru, kurš pēc tautības ir ebrejs.

Savukārt citi šajā pareģojumā saskata norādi uz benediktīniešu ordeņa olīviešu atzaru.

Pravietojumā teikts, ka 112.pāvesta vārds būšot Pēteris II, un viņa valdīšanas laiks sakritīšot ar Armagedonu jeb gaidāmo pasaules galu.

Malakijs bija 12.gadsimta mūks, kurš reformēja baznīcu Īrijā, nodibinot ciešāku saikni ar Romu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!