Foto: AP/Scanpix/LETA

Armēnijas protestu līdera un valsts premjerministra amata pienākumu izpildītāja Nikola Pašinjana partija "Mans solis" pārliecinoši uzvarējusi valsts ārkārtas parlamenta vēlēšanās, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Rezultāti liecina, ka Pašinjana partija ieguvusi 70% vēlētāju balsu. Tas nozīmē, ka tagad Pašinjanam ir parlamentārais vairākums, kas ļaus viņam īstenot savu politisko programmu, atzīmē medijs. Līdz šim vadošā Republikāniskā partija (HHK) ieguvusi vien 4,7% vēlētāju balsu, tādējādi nepārvarot 5% barjeru un neiekļūstot parlamentā, liecina Armēnijas Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Pašinjana partijas tuvākā sekotāja ir partija "Plaukstošā Armēnija", kas ieguva 8,3% balsu, bet partija "Izglītotā Armēnija" ierindojās trešajā vietā ar 6,4% balsu. Armēnijas Centrālā vēlēšanu komisija ziņoja, ka parlamenta vēlēšanās piedalījās 48,2% balsstiesīgo, kas ir par aptuveni 12% mazāk salīdzinājumā ar 2017. gada vēlēšanu rādītājiem, vēsta RFE/RL.

"Pēc vēlēšanām mēs attīstīsim Armēnijas demokrātiju un īstenosim ekonomisko revolūciju," izteicās Pašinjans. "Mēs esam īstenojuši savu galveno mērķi: sarīkot brīvas, caurspīdīgas, demokrātiskas vēlēšanas," viņš norādīja," Nākotnē mūsu galvenais uzdevums ir stiprināt Armēnijas demokrātiju institucionālā līmenī."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!