Foto: AP/Scanpix
Padmanambhasvami templis, kas nesen bija tikai viens no skaistiem višnaītu tempļiem, tagad kļuvis par bagātāko no Indijas svētvietām. Tas licis vietējai Keralas štata valdībai nosūtīt, papildus jau noteiktajai pastiprinātajai apsardzei, vēl divas bruņotas policijas nodaļas un sākt apsardzes sistēmas izveidošanu ar videokameru un kustības sensoru iekļaušanu, ziņo portāls "The Eoconomic Times".
Templim pieguļošo teritoriju pastāvīgi patrulē ar ložmetējiem bruņotas apvidus mašīnas.

Augsta līmeņa komisija secinājusi, ka šobrīd jāsastopas ar dažādiem izaicinājumiem, lai līdz šim diezgan brīvi pieejamo svētvietu padarītu par augstas drošības obejktu.

Paredzēts noteikt drošības zonu ap templi, izveidojot kontrolposteņus uz ceļiem, kas ved pie Padmanambhasvami.

Uzdevumu sarežģī apstāklis, ka templis atrodas blīvi apdzīvotu rajonu ielenkumā. No tiem ir iespējams nokļūt gan dzelzeļa, gan autobusu stacijās un pat lidostā.

Tikmēr templī turpinās inventarizācijas darbi, uzskaitot, atrastos dārgumus.

Pret šīm darbībām protestē tempļa kalpotāji, kuri uzskata, ka dārgumi ir  ziedoti templim un tam labvēlīgā dievība ir nolikusi viņus šeit kalpot un sargāt tempļa mantu. Nekāda dārgietu uzskaite nav pieprasīta, jo senlietas ir upuris dievībai.

Kā ziņots, tempļa , kas būvēts 16. gadsimtā, pagrabos atrastas lādes ar apmēram vienu tonnu zelta monētām, vienu tonnu zelta, kā arī maisiem briljantu un dažādu citu dārgakmeņu. Pagrabos glabājušies arī ar smaragdiem un rubīniem rotāti kroņi, zelta krelles, kā arī dieva Višnu statuja no zelta 1,2 metru augstumā. Kā atzīst eksperti, vairums šo dārgumu jāuzskata par ticīgo ziedojumiem un Travankoras kņazistes, kas atradās Keralas teritorijā, valdnieku bagātībām.

To vērtība lēšama vismaz piecu miljardu latu apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!