Sakarā ar Romas pāvesta Jāņa Pāvila II vizīti Ukrainā Ļvovas Sv.Jura katedrālē ierīkos liftu, kas ļaus pāvestam uzbraukt no pirmā stāva uz otro.
Metropolīta apartamentos Ļvovas galvenajā grieķu katoļu katedrālē pāvests apmetīsies jūnijā, apmeklējot Ļvovu Ukrainas vizītes laikā.

Ļvovā ir izveidota organizācijas komiteja pāvesta vizītes sagatavošanai, kuras izpilddirektors Ivans Rudņickis paziņoja aģentūrai "Interfax", ka lielākā problēma katedrāles pielāgošanā pāvesta vizītei būs kapitula telpu atbrīvošana. Kapitula telpās šobrīd dzīvo 27 ģimenes, no kurām tikai 13 ir piekritušas pārcelties citur.

Vislielākās ārvalstu delegācijas ir gaidāmas no pāvesta dzimtās Polijas (ap 200 tūkstoši cilvēku) un no Lietuvas (10 tūkstoši).

Problēma ir arī biotualešu un lielu televīzijas ekrānu trūkums. Organizācijas komitejai ir izdevies vienoties par 200 biotualešu uzstādīšanu, lai gan ir nepieciešamas vēl 1000. Uz vizītes laiku arī jānomā trīs lieli teleekrāni tikšanos un dievkalpojumu atspoguļosanai.

Pāvesta vizīte Ukrainā ir paredzēta no 23. līdz 27.jūnijam. Katoļu baznīcas galva vispirms apmeklēs Kijevu, bet pēc tam divas dienas pavadīs Ļvovā, kur noturēs divus dievkalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!