Foto: Reuters/Scanpix

Romas pāvests Francisks intervijā atzinis, ka, lai gan viņam, esot šajā amatā, ir daudz draugu, daudzus no tiem viņš saticis tikai vienu reizi un dažkārt juties viltus "draugu" izmantots, vēsta izdevums "The Guardian".

"Man nekad nav bijis tik daudz tā saucamo "draugu". Ikviens ir pāvesta draugs," telefonintervijā Argentīnas radiostacijai "Milenium" paudis pāvests.

"Esmu juties izmantots no to cilvēku puses, kuri sevi dēvējuši par maniem draugiem un kurus es neesmu saticis vairāk nekā vienu vai divas reizes savā dzīvē. Viņi to ir izmantojuši sava labuma gūšanai. Taču tā ir pieredze, kuru gūstam mēs visi," pāvests pastāstījis žurnālistam Marselo Haljardo, kurš bijis pāvesta draugs jau kopš Francisks, tolaik bīskaps Horhe Mario Bergoljo, strādājis Buenosairesā.

Pāvests uzsvēris, ka dažs draudzību centies nodibināt vien tādēļ, lai paraudzītos, kādus labumus no tās var gūt. Viņš atzinis, ka šādi ticis sāpināts: "Draudzība ir kaut kas svēts. Bībelē teikts, ka tev var būt viens vai divi draugi."

Pāvests Francisks augsto amatu ieņem kopš 2013. gada 13. marta. Francisks dzimis 1936. gada 17. decembrī. Viņš ir 266. pāvests, Romas katoļu baznīcas galva, kā arī Vatikāna vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!