Foto: Reuters/Scanpix

Romas pāvests Francisks divu dienu vizītē apmeklējis Turīnu un apskatījis vienu no katoļu baznīcas lielākajiem svētumiem - Turīnas līķautu, kurā pēc noņemšanas no krusta esot ietīts Jēzus Kristus līķis, ziņo aģentūra AP.

Pāvests pie līķauta, kas ievietots īpašā kastē ar stikla vāku un publiskai apskatei tiek nodots uz īsu laika periodu, aizvadīja vairākas lūgšanas minūtes. Pēc tam viņš pieskārās kastei un klusējot devās projām.

Līķauts šogad ir apskatāms no 19. aprīļa līdz 24. jūnijam.

Turīnā pāvests pilsētas laukumā uzrunāja sanākušos pilsētniekus, nosodot cilvēku ekspluatāciju, kam visvairāk pakļautas sievietes, jauni cilvēki un imigranti. Kā zināms, Turīna ir viena no galvenajām Itālijas industriālajām pilsētām. Tāpat pāvests norādīja, ka nepieciešams līdzcietīgāk izturēties pret ieceļotājiem, kuri savu dzimteni pamet ne jau vieglas peļņas nolūkos.

"Imigrācija palielina konkurenci, taču ieceļotāji par to nav vainojami, jo arī viņi ir ekonomisko apstākļu un kara upuri," teica Francisks. "Ir sāpīgi noskatīties, kā šodien cilvēki tiek pārdoti kā prece."

Turīnas līķautu pirms Franciska apskatījuši arī citi Romas pāvesti - tā Jānis Pāvils II pēc līķauta apskatīšanas 1998. gadā norādīja, ka noslēpums, kas apvij šo 4,3 metrus garo auduma gabalu, rada reliģiska un zinātniska rakstura jautājumus, vai patiešām tajā bijis ietīts Jēzus līķis, un aicināja veikt tālākus pētījumus. Savukārt viņa sekotājs Benedikts XVI to raksturojis kā ikonu, ko ar "savām asinīm rakstījis" krustā sistais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!