Foto: Reuters/Scanpix
Pāvests Francisks katoļu garīdzniekiem nosūtījis stingru atgādinājumu par to, ka viņu pienākums ir izskaust bērnu seksuālu izmantošanu no priesteru puses. Garīdznieki nekad, baidoties no iespējama skandāla, nedrīkst slēpt bērnu izmantošanas noziegumus, uzsvēra Francisks

Vēstulē nacionālo bīskapu konferenču un ordeņu vadītājiem Francisks pieprasīja "ciešu un pilnīgu sadarbību" ar jauno bērnu aizsardzības komisiju, kuru viņš ir izveidojis Vatikānā. Komisija, kurā ir gan garīdznieki, gan laji, piektdien Romā pulcēsies uz savu pirmo sanāksmi.

"Ģimenēm ir jāzina, ka baznīca veic visus iespējamos pūliņus, lai aizsargātu viņu bērnus," ceturtdien publicētā vēstulē norādīja pāvests. "Tām ir arī jāzina, ka viņiem ir visas tiesības vērsties pie baznīcas pilnā uzticībā, ka tas ir drošs nams."

"Tātad prioritāte nedrīkst tikt piešķirta nekādām citām bažām, lai arī kāds būtu to raksturs, tādām kā vēlme izvairīties no skandāla, jo kalpošanā pilnīgi noteikti nav vietas tiem, kas izmanto bērnus," uzsvēra pāvests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!