Foto: AP/Scanpix
Dienvidāfrikas (DĀR) paralimpiskā zvaigzne Oskars Pistoriuss ir apsūdzēts slepkavībā, saistībā ar draudzenes nošaušanu savā mājā Pretorijā, atsaucoties uz Dienvidāfrikas mediju ceturtdien ziņoto, vēsta ārvalstu mediji.

Sportists ceturtdienas rītā ir arestēts un nogādāts slimnīcā asinsanalīžu veikšanai. Vēlāk viņu nogādās tiesā, kur spriedīs par drošības līdzekļa piemērošanu. Sportista draudzene, 30 gadu vecā modele, esot četras reizes sašauta galvā un ķermeņa augšdaļā, un mirusi notikuma vietā, stāsta policija.

Vietējie mediji vēstīja, ka sieviete ir sašauta vismaz divas reizes – galvā un rokā, bet notikušā apstākļi esot neskaidri. Iespējams, viņš sievieti ir noturējis par laupītāju, kad viņa modinājusi sportistu, lai pārsteigtu Valentīna dienā, mediju vēstīto atstāsta raidsabiedrība "Sky News".

Policijas pārstāvis "Reuters" apstiprināja, ka mājā ir atrasta mirusi sieviete, taču atteicās sniegt vairāk informācijas. Vēlāk policija paziņoja, ka gadījums tiek izmeklēts kā slepkavība un izteica pārsteigumu par medijos ziņoto, norādot, ka šāda informācija nav nākusi no policijas. Notikuma vietā ir atrasta pistole.

Dienvidāfrikā ir viens no pasaulē augstākajiem vardarbīgo noziegumu rādītājiem, tāpēc daudziem māju īpašniekiem ir ieroči, lai aizsargātos pret uzbrucējiem, skaidro aģentūra.

26 gadus vecais Pistoriuss ir pirmais sportists, kurš ar abām amputētām kājām ir piedalījies olimpiskajās spēlēs. Aizvadītajā Londonas Olimpiādē, lietojot oglekļa škiedras protēzes, Pistoriuss 400 metru distancē iekļuva pusfinālā, tomēr finālu nesasniedza, bet 4x400 metru stafetē viņš un DĀRkomanda sasniedzu jaunu nacionālo rekordu un ierindojās astotajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!