Foto: Reuters/Scanpix
Kijevas tiesa ceturtdien pēc 12 stundu ilgas sēdes bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko kamerā īslaicīgās aizturēšanas izolatorā nolēma viņai piemērot apcietinājumu vēl vienā krimināllietā saistībā ar viņas darbību korporācijas "Ukrainas apvienotās enerģētikas sistēmas" vadītājas amatā, informē aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz Timošenko advokātu Sergeju Vlasenko.

"Tiesnesis [..] nolēma atkārtoti arestēt Timošenko," informēja Vlasenko.

Pēc viņa teiktā, tiesa tā lēmusi, jo uzskata, ka, atrazdamās brīvībā, Timošenko var mēģināt ietekmēt izmeklēšanu. Ekspremjeres aizstāvis informēja, ka tiesa nav ņēmusi vērā aizstāvības argumentu, ka Timošenko jau tagad ir nevis brīvībā, bet gan ieslodzījumā.

Advokāts pastāstīja, ka bijušajai premjerministrei apcietinājums piemērots uz diviem mēnešiem. Taču aizstāvība grasās šo lēmumu tuvākajās dienās pārsūdzēt.

Tiesas sēde ilga 12 stundas, un šajā laikā Timošenko piecas reizes lūdza sēdi atlikt sliktas pašsajūtas dēļ, taču tiesnesis lūgumu noraidīja.

Visu sēdes laiku pie izolatora protestēja aptuveni 20 Timošenko atbalstītāji.

Timošenko jau kopš augusta sākuma ir apcietināta tā dēvētajā "gāzes lietā". Tiesas sēde notika izolatorā viņas veselības stāvokļa dēļ – muguras sāpju dēļ Ukrainas ekspremjere nespēj pārvietoties un ir ievietota ieslodzījuma vietas slimnīcā.

Jau ziņots, ka Kijevas Pečoras rajona tiesa 11.oktobrī atzina bijušo Ukrainas premjerministri Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu, bet trīs gadu laikā pēc soda izciešanas viņai būs aizliegts ieņemt valsts amatus. Šis spriedums ir pārsūdzēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!