Indonēzijas vēstniecība Kanberā tikusi slēgta, jo tajā piegādāts sūtījums, kurā, iespējams, ir kāds bioloģiskais aģents, paziņojis Austrālijas ārlietu ministrs.
Lai noskaidrotu, kāds īsti ir pulvera sastāvs, nepieciešama tālāka izmeklēšana, uzrunā Austrālijas parlamentam teica Aleksandrs Dauners.

Sūtījums pienācis laikā, kad sabiedrību satracinājis tiesas lēmums lietā pret kādu Austrālijas sievieti par narkotiku nelegālu ievešanu Bali.

Šapelle Korbija tika notiesāta uz 20 gadiem cietumā, taču, visticamāk, pārsūdzēs šo spriedumu. Lietas izskatīšanas laikā viņa nav atkāpusies no apgalvojuma par savu nevainīgumu.

Indonēzijas vēstniecības darbinieki informē, ka ir vairākkārt saņēmuši draudus un ir pastiprinājuši apsardzi.

Dauners jau ir nosodījis šīs protesta akcijas rīkotājus un paziņoja, ka policija un ugunsdzēsēji veic izmeklēšanu.

Vēstniecība tiks slēgta “uz vēl nenoteiktu laika posmu”, un 22 tās darbinieki 48 stundas atradīsies izolācijā.

Ārlietu ministrs piebilda, ka Korbijas atbalstītājiem būtu labāk jāpalīdz viņas aizstāvības komandai, nevis jārīko šādi zemiski atriebības akti. “Šāda rīcība nepavisam nepalīdz lietas risināšanai, turklāt rada lielas bažas un rūpes.”

“Viņiem vajadzētu veltīt savu enerģiju kam citam, nevis Indonēzijas un tās institūciju aizskaršanai, tādējādi radot potenciālus draudus indonēziešiem, kuri strādā mūsu valstī.”

Korbijas lietas izskatīšana un pasludinātais spriedums ir izraisījis žēluma vilni Austrālijā.

27 gadus vecā kosmetoloģe no Kvīnslendas pēc aresta pagājušā gada oktobrī nepārtraukti apgalvo, ka kāds izmantojis viņas bagāžu, lai nogādātu Bali lidostā 4,1 kilogramu marihuānas.

Daudzi austrālieši tagad ir paziņojuši, ka boikotēs Bali, vietu, kam izmisīgi nepieciešami tūristi, jo to skaits ievērojami samazinājies pēc 2002.gada oktobrī notikušajiem sprādzieniem.

Austrālijas valdība mudina cilvēkus samierināties ar tiesas piespriesto sodu, taču ir arī paziņojusi, ka nodrošinās advokātus, kas palīdzēs risināt Korbijas apelācijas lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!