Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ķīna pirmdien paziņoja, ka tās robeža ar Ziemeļkoreju ir atkal atvērta kravas vilcienu tirdzniecībai aptuveni divus gadus pēc tam, kad Phenjana to slēdza jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ, raksta "France24".

Ķīnas pierobežas pilsētā Dandongā svētdien pirmo reizi kopš 2020.gada sākuma ieradās kravas vilciens no Ziemeļkorejas, iepriekš ziņoja Japānas un Dienvidkorejas mediji. Ķīna pirmdien apstiprināja šos ziņojumus.

"Pandēmijas ietekmes dēļ dzelzceļa satiksme starp Ķīnu un Korejas Tautas Demokrātisko Republiku [KTDR] kādu laiku bija apturēta," ikdienas brīfingā sacīja Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāvis Džao Lidzjans, minot Ziemeļkorejas oficiālo nosaukumu. "Tagad kravas vilcieni, kas pārvadā preces starp Dandongu un KTDR, ir atsākuši darbību. Šis darbs tiks veikts saskaņā ar pandēmijas novēršanas pasākumiem," piebilda Džao.

Ķīna ir galvenā Ziemeļkorejas politiskā, ekonomiskā un tirdzniecības partnere. Ķīna veido vairāk nekā 90 procentus no totalitārās valsts divpusējās tirdzniecības. Sākoties pandēmijai, Phenjana slēdza savas robežas.

Ziemeļkoreja jau vairākus gadus cieš no sankcijām, kas pret Kima Čenuna vadīto valsti ieviestas tās kodolprogrammas dēļ. Sankcijas radīja būtisku spiedienu uz Ziemeļkorejas ekonomiku, savukārt pasākumi, kurus Phenjana ieviesa pandēmijas dēļ, ekonomiskās problēmas pasliktināja vēl vairāk.

Ziemeļkorejā joprojām oficiāli nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!