Aizvadītajā naktī prokrieviskie kaujinieki kārtējo reizi centušies ieņemt Ukrainas karavīru aizsargāto Doņeckas lidostu, kaujas par kuru nerimst par spīti formāli spēkā esošajam pamieram, vēsts aģentūra UNIAN.

"Šonakt ap pēc ilgas artilērijas un mīnmetēju apšaudes kaujinieki mēģināja iebrukt Doņeckas lidostā. Teroristu uzbrukums ir atsists," ziņo Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks.

Ukrainas karavīru un "Krievijas teroristisko kaujinieku" sadursmes pie Doņeckas lidostas notikušas divas reizes.

Aktīva kaujinieku darbības novērota arī citās vietās gar frontes līniju. Kopumā diennakts laikā kaujinieki un Krievijas karavīri ukraiņu pozīcijas apšaudījuši vairāk nekā 40 reizes.

Vēstīts, ka pēdējo laiku sīvākās kaujas Ukrainā notiek ap Doņeckas lidostu. Pilsētā regulāri dzirdami artilērijas šāvieni, bet no lidostas puses, kuru aizsargā Ukrainas karavīri, paceļas dūmu mutuļi. Lidosta tiek vērtēta kā stratēģiski nozīmīgs objekts, kura nonākšana kaujinieku rokās sniegtu tiem ievērojamas priekšrocības.

Kauju dēļ cieš arī prokrievisko spēku kontrolētās Doņeckas iedzīvotāji. Ieskatu pilsētā un kara šausmās sniedz "Delfi" reportāža no Doņeckas. 


Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievijas anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!