Foto: AFP/Scanpix
Ēģiptes valdība otrdien paziņoja, ka pēc Krievijas lidmašīnas nokrišanas Sinaja pussalā tā ir sākusi pastiprināt lidostu drošību.

"Ņemot vērā visus iespējamos lidmašīnas katastrofas cēloņus, ieskaitot, ka pret to varētu būt vērsts teroristu uzbrukums, "Ēģiptes varas iestādes visās lidostās ir pastiprinājušas drošības pasākumus," pavēstīja iekšlietu ministrija.

Ministrija norādīja, ka ir pārskatīta pasažieru un bagāžas pārbaužu veikšana, un "pastiprinātas pasažieru un darbinieku pārmeklēšanas procedūras pirms ieejas lidostā".

Ministrija atklāja, ka notiks lidmašīnu pārbaudes, kā tiks pārbaudīta apkalpju atbilstība drošības kritērijiem.

Iekšlietu ministrija atsevišķā paziņojumā norādīja, ka saistībā ar katastrofu lidostā neviens darbinieks nav ticis aizturēts.

Jau vēstīts, ka Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) direktors Aleksandrs Bortņikovs pirmdien apstiprināja, ka Krievijas lidmašīnas katastrofa Ēģiptē, kurā 31.oktobrī gāja bojā 224 cilvēki, bija terorakts.

Tomēr Ēģipte ir norādījusi, ka izmeklēšanā pilnībā katastrofas cēloņi pilnībā vēl nav noskaidroti.

Krievijas aviosabiedrības "Kogalimavia" lidmašīnas A321 katastrofa notika 31.oktobrī Sinaja pussalā. Lidmašīnā, kas lidoja no Šarmelšeihas uz Sanktpēterburgu, bija 217 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi, un viņi visi gāja bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!