Saskaņā ar neoficiāliem datiem, ceturtdien Londonā notikušajos terora aktos bojā gājuši 75 cilvēki un vēl 700 cilvēki guvuši dažādu smaguma pakāpju ievainojumus. Ārsti saka, ka aptuveni 100 cilvēki atrodas galēji smagā stāvoklī, vēsta Krievijas interneta izdevums "Newsru.com". Pagaidām oficiāli apstiprināta 38 cilvēku nāve.
Londonas policijas priekšnieks piektdien apstiprināja, ka bojā gājušos skaits pārsniedz 50 cilvēku.

Savukārt Austrālijas premjerministrs Džons Hovards piektdienas preses konferencē paziņoja, ka oficiālais Londonas terora aktos bojāgājušo cilvēku skaits sasniedzis 52 cilvēkus.

"Man ir svaiga informācija, ka Londonā gājuši bojā 52 cilvēki un simtiem ievainoti. Diemžēl, šie skaitļi var augt," pavēstīja Hovards.

Glābēji turpina strādāt sprādzienā sapostītājos Londonas metro posmos. Kā vēsta avīze "The Sun", vienā no sprādzieniem iebrukusi daļa metro tuneļa. Glābējiem ir bažas, ka zem gruvešiem viņi varētu atrast vēl desmitiem bojāgājušo, raksta avīze.

Policija apgalvo, ka visos sprādzienos izmantotas bumbas ar laika mehānismu, tomēr aculiecinieki saka, ka autobusā uzspridzinājies terorists pašnāvnieks.

Kā jau ziņots, ceturtdienas rītā sastrēgumstundas laikā Londonas metro un kādā autobusā eksplodēja četras bumbas.

Kā paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs, teroristi, kas ceturtdien sarīkoja postošos sprādzienus Londonā, rīkojušies islama vārdā, tomēr šie cilvēki nepārstāv visus musulmaņus.

Sniedzot paziņojumu no savas Londonas rezidences, Blērs pateicās Lielbritānijas Musulmaņu padomei, kas nosodījusi spridzinātājus.

"Mēs zinām, ka šie cilvēki rīkojušies islama vārdā, bet mēs arī zinām, ka lielum lielais musulmaņu vairākums gan šeit, gan ārzemēs ir godīgi cilvēki, kas ievēro likumu un jūt pret šādu terorismu tikpat lielu riebumu kā mēs visi," sacīja Blērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!