Foto: EPA/LETA
Pēc pirmdien notikušās traģēdijas, kas prasīja vismaz 345 cilvēku nāvi, Kambodžā izsludinātas nacionālās sēras, vēsta BBC.

Jau ziņots, ka pirmdien Kambodžas Ūdens festivāla laikā gāja bojā vismaz 345 cilvēki. Traģēdija notika pēc tam, kad pūlī noģība vairāki cilvēki, un sākās masveida grūstīšanās. Tas notika uz viena no galvaspilsētas tiltiem Ūdens festivāla noslēgumā, kad uz ielas bija lieli cilvēku pūļi. Sākotnēji ziņots, ka bojāgājuši 17 cilvēki, bet vēlāk atklājās, ka mirušo skaits ir ļoti liels. Daudzi simti cilvēku ar smagām traumām nogādāti slimnīcās.

"Lielākā daļa cilvēku nosmaka vai arī nomira pēc iekšējām traumām," norādīja kāda amatpersona. Aculiecinieki stāstīja, ka cilvēki ķērušies pie vadiem, kas bijuši pie tilta, taču tie tikuši pārrauti un daudzi dabūjuši elektrošoku. Vēl vairāki cilvēki gājuši bojā, lecot no tilta.

Trīs dienu laikā Kambodžas Ūdens festivālu apmeklējuši vairāk nekā divi miljoni cilvēku, bet lielākā daļa bija pulcējusies tieši uz svētku kulmināciju, kas beidzās traģiski.

Kambodžas premjerministrs Huņs Seņs licis uzsākt izmeklēšanu, ko uzraudzīs valsts augstākās amatpersonas. Ceturtdiena valstī izsludināta par sēru dienu.

Tā ir lielākā traģēdija Kambodžas vēsturē kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem, kad valdošais sarkano khmeru režīms veica cilvēku masveida apšaušanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!