Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Irāna aicinājusi ASV nepieļaut stratēģisku kļūdu pēc tam, kad Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps solīja 1000 reižu spēcīgāku atbildes triecienu pret jebkuru Teherānas uzbrukumu, raksta "Al Jazeera".

"Mēs ceram, ka viņi nepieļaus jaunu stratēģisku kļūdu, un, protams, jebkuras stratēģiskas kļūdas gadījumā viņi būs liecinieki Irānas izlēmīgajai atbildei," sacīja Irānas valdības pārstāvis Ali Rabiei.

Tramps pirmdien, reaģējot uz medijos izskanējušo informāciju, ka Irāna gatavojas atriebties ASV par ģenerāļa Kasema Soleimani nogalināšanu, solīja 1000 reižu lielāku atbildi uz jebkuru Irānas uzbrukumu.

"Saskaņā ar preses ziņojumiem Irāna, iespējams, plāno atentātu vai citu uzbrukumu pret ASV, atriebjoties par teroristu līdera Soleimani nogalināšanu," tviterī rakstīja Tramps. "Jebkurš Irānas uzbrukums jebkādā formā pret ASV tiks sagaidīts ar uzbrukumu Irānai, kas būs 1000 reižu lielāks," turpināja Baltā nama saimnieks.

Attiecības starp Vašingtonu un Teherānu ir pasliktinājušās kopš 2018. gada maija, kad Tramps paziņoja par ASV izstāšanos no 2015. gadā parakstītā Irānas kodollīguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!