Trīs augsta ranga Itālijas policijas virsnieki, kas bija atbildīgi par drošību G8 ("Lielā astoņnieka") samitā Dženovā, pēc vardarbības tajā tiks atcelti no amata, ceturtdien paziņoja Iekšlietu ministrija.
Šis ir pirmais Itālijas valdības solis vainīgo meklēšanā pēc vardarbīgajām sadursmēm, kuru dēļ daudzi vainoja policiju brutalitātē pret demonstrantiem.

No līdzšinējiem amatiem tiek atcelti Itālijas policijas otra augstākā amatpersona Ansoino Andreasi, kurš bija galvenais atbildīgais par drošību samitā, Itālijas pretterorisma vienības UCIGOS vadītājs Arnaldo la Barbēra un Dženovas policijas priekšnieks Frankočesko Koluči.

Nemieros samita laikā, kuros tika ievainoti simtiem cilvēku, policija nošāva 23 gadus vecu demonstrantu.

Policijas ziņojumos iekšējai lietošanai, kas nokļuvuši presē, policijas virsnieki tiek apsūdzēti "nopietnās kļūdās" un "nepelnītā vardarbībā", kas pieļautas, veicot reidu skolā, kur bija apmetusies protestētāju organizāciju apvienība "Dženovas Globālais forums".

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni, kurš par šo policijas operāciju ir smagi kritizēts savā zemē un ārvalstīs, pagājušajā nedēļā apsolīja, ka valdība izmeklēs šīs apsūdzības.

Senāts ir noraidījis ierosinājumu rīkot balsojumu par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministram Klaudio Skajolam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!