Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kopš marta plūdos Irānā bojā gājuši 70 cilvēki, vēl 791 cilvēks ievainots, bet 45 joprojām atrodas slimnīcās, paziņojušas Irānas amatpersonas, vēsta "Reuters".

Līdz šim no savām mājvietām evakuēti 86 tūkstoši cilvēku, bet cilvēku evakuācija turpinās arī sestdien, jo tiek prognozēts spēcīgs lietus.

Irānā plūdi sākās 19. martā, ietekmējot ap 1900 pilsētu un ciemu visā valstī. Lietus un plūdi izpostījuši tūkstošiem ceļu, tiltu un ēku.

"Ir aizskaloti 2199 kalnu ceļi un 84 tilti," sacīja Nacionālās katastrofu pārvaldības organizācijas pārstāvis Behnams Saīdi.

"15 provincēs 141 upe izgāja no krastiem un tika ziņots par apmēram 400 zemes nogruvumiem," Saīdi paziņoja valsts televīzijā. Plūdi ir izpostījuši arī 36% no valsts autoceļiem. Tāpat tiek ziņots par četriem bezvēsts pazudušiem cilvēkiem.

Palīdzības dienestiem ir grūtības tikt galā ar tāda mēroga krīzi, bet Irānas valsts budžets ir ierobežots sakarā ar ASV noteiktajām sankcijām.

Irānas valdība ir apsolījusi, ka tiem, kuriem plūdu dēļ ir radušies zaudējumi, īpaši lauksaimniekiem, tiks izmaksātas kompensācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!