Krievijā par apsūdzībām pedofilijā aizturēts pareizticīgās baznīcas mācītājs tēvs Nikolajs Stremskis, kurš iepriekš valstī ieguvis plašu atpazīstamību, adoptējot 70 bērnus, vēsta "The Moscow Times".

Priesteris dēvēts par Krievijā lielākās ģimenes patriarhu un saņēmis pat īpašu Sarkanā Krusta un Krievijas valdības balvu. Par atvērto sirdi cildinātais Dieva vārda sludinātājs vairākkārt arī ticies ar Krievijas augstākajām amatpersonām, tostarp 2012. gadā kopā ar prezidentu Vladimiru Putinu Betlēmē, Palestīnā, atklāja Krievijas Zinātnes un kultūras centru (attēlā).

Kriminālizmeklēšana pret Stremski uzsākta šī gada 12. septembrī, bet pops aizturēts otrdien. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā viņam noteikts apcietinājums līdz 12. novembrim.

Priesteris apsūdzēts nepilngadīgu personu izvarošanā, par uzmākšanos nepilngadīgām personām, kā ar vecāku pienākumu nepildīšanā. Medijs norāda, ka šie pārkāpumi katrs par sevi var tikt sodīti ar attiecīgi līdz pat 20, 12 un trim gadiem cietumā.

Tiesa lēmusi uz pirmstiesas izmeklēšanas laiku aizturēt arī kādu nu jau pilngadīgu Stremska adoptēto meitu un viņas vīru, kuri šīs pašas lietas ietvaros apsūdzēti personu pretlikumīgā ieslodzīšanā. Par šādu pārkāpumu draud līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods.

Par cietušiem šajā lietā atzītas kopumā septiņas nepilngadīgas personas, kuras visas ir priestera aizbildniecībā. Pops savu vainu apsūdzībās līdz šim noliedzis. Par viņa nevainīgumu nodarījumos iestājušies arī vairāki mācītāja adoptētie bērni, kuri solījuši rīkot protestu, raksta medijs.

Pareizticīgās baznīcas Orenburgas apgabala pārstāvji Stremski uz laiku ekskomunikējuši jeb izslēguši no baznīcas. Viņš jau 2015. gadā bijis dažus mēnešus izslēgts par braukšanu dzērumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!