Ķīnas galvaspilsētu Pekinu piemeklējis ilgākais sniegputenis 161 gada laikā, un pilsētas varas iestādes atzīst, ka tām nepietiek resursu cīņai ar stihiju, pirmdien ziņoja Ķīnas masu informācijas līdzekļi.
Pekinā, kurā dzīvo 13 miljoni cilvēki, snieg jau piekto dienu pēc kārtas, kas ir ilgākais snigšanas posms kopš 1841.gada, kad tika sākti meteoroloģiskie novērojumi, informēja aģentūra "Sjiņhua".

"Iepriekšējais rekords (1990.gadā) bija četras dienas," aģentūrai AFP teica Pekinas Meteoroloģiskās observatorijas amatpersona.

Šobrīd Pekinā snieg jau kopš pagājušās ceturtdienas, un sinoptiķi prognozē, ka arī pirmdien un otrdien turpinās snigt. Pilsētā pūš arī stiprs vējš, un gaisa temperatūra nokritusies līdz mīnus 10 grādiem pēc Celsija.

Pirmdien piesnigušajās Pekinas ielās daudzviet izveidojās satiksmes sastrēgumi, jo sniega tīrīšanas iekārtu, ar kurām pietika ielu notīrīšanai parastās ziemās, šoziem izrādījies par maz, informēja Pekinas pašvaldības amatpersonas.

"Mums nepietiek iekārtu. Īpaši mums trūkst sniega tīrīšanas mašīnu," aģentūrai AFP teica pašvaldības amatpersona Guo Donju.

Laikraksts "China Daily" ziņo, ka satiksmes sastrēgumu novēršanai Pekinas ielās ir izkaisīti aptuveni 5000 tonnu "sniega kausēšanas ķimikāliju". Pagājušajā gadā Ķīnas galvaspilsētas ielās tika izkaisīts tikai 1000 tonnu šo ķimikāliju.

Ilgstošās snigšanas dēļ kavējas arī daudzi avioreisi, un Pekinas Starptautiskajā lidostā aizkavējušos reisus gaida aptuveni 10 000 pasažieru, ziņo "Sjiņhua".

Pekinas lidostā kavējas aptuveni 90 procentu lidmašīnu reisu, informēja aģentūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!