Pasaules rekordists supergarajās peldēšanas distancēs Martins Strels no Slovēnijas, kurš pirmais pasaulē nopeldējis pa Donavas upi visā tās garumā, piektdien paziņojis, ka viņa nākamais mērķis ir tādā pašā veidā pieveikt Misisipi, informē aģentūra "Reuters".
Ja Strelam paveiksies, viņš pārspēs pats savu rekordu, kuru viņš uzstādīja augustā, nopeldot 1878 jūdzes pa Donavu no tās iztekas Švarcvaldē Vācijā līdz Melnajai jūrai Rumānijā.

Misisipi garums ir 2348 jūdzes. "Neviens vēl nav nopeldējis pa upi visā tās garumā, lai gan viens puisis nobrauca pa to kanoe laivā," aģentūrai "Reuters" sacīja Strels.

Strels savu peldējumu gatavojas sākt 2001.gada jūlijā upes iztekā Itaskas ezerā, Ziemeļminesotā un beigt to pēc 70 dienām dienvidos no Ņūorleānas. Peldējums pa Donavu slovēnim prasīja 59 dienas.

Vislielākās raizes peldētājam sagādā nevis līdzekļu vākšana šim varoņdarbam, bet gan drošības apsvērumi.

"Naudas atrašana, iespējams, nebūs tik liela problēma kā aizsardzība pret aligatoriem un čūskām, kas dzīvo upē," saka 46 gadus vecais sportists.

Strels, kurš pēc profesijas ir ģitārspēles skolotājs ir pirmais cilvēks kurš peldus veicis ceļu no Āfrikas līdz Eiropai.

Par spīti tam, ka, peldot pa Donavu, sportists ēda trīsreiz vairāk nekā parasti, viņš zaudēja 22 mārciņas svara.

Taču kur slēpjas viņa neizsīkstošā spēka un izturības avots? "Sarkanajā vīnā. Bez tā es nespēju iztikt - man jāizdzer litrs dienā," apgalvo peldētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!