ASV aizsardzības ministrs Roberts Geitss ceturtdien paziņoja par grozījumiem pretrunīgi vērtētajā aizliegumā atklātiem homoseksuāļiem dienēt ASV armijā.

Ministrs paskaidroja, ka izmaiņas paredz "godīgāku un atbilstošāku" tā dēvētās "nejautā, nesaki" politikas pielietojumu.

"Nejautā, nesaki" politika gejiem un lesbietēm armijā liedz atklāti atzīt savu seksuālo orientāciju.

Grozījumi, kas stājas spēkā nekavējoties, tiek uzskatīti kā starpposms laikā, kad ASV Kongresā norit debates par prezidenta Baraka Obamas ierosinājumu pilnībā atteikties no šī aizlieguma.

Jaunās izmaiņas paredz, ka turpmāk tikai augstākā ranga militārās amatpersonas varēs ierosināt un uzraudzīt lietas par karavīru iespējamo atbrīvošanu no dienesta seksuālās orientācijas dēļ. Turklāt advokātiem, garīdzniekiem, psihoterapeitiem un mediķiem atklātā informācija tiks izskatīta par konfidenciālu, solīja Geitss.

Amatpersonas nākotnē apņēmušās arī rūpīgāk izvērtēt saņemto informāciju, lai izskaustu iespēju, ka baumas varētu tikt izmantotas kā pierādījums.

"Es ticu, ka šīs izmaiņas nesīs būtisku uzlabojumu attiecībā uz veidu, kā tiek īstenots pašreiz spēkā esošais likums," paziņoja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!