ASV Aizsardzības ministrijai nav zināma starptautiskā terorista Osamas bin Ladena atrašanās vieta, tomēr uzlidojumi Tora Borai Afganistānas austrumos turpinās, pirmdien paziņoja Pentagona preses sekretārs Ričards Makgrovs.
"Mēs nezinām ne bin Ladena, ne mullas Omara atrašanās vietu," teica Makgrovs.

Uzlidojumi Tora Borai, kur, domājams, paslēpušies pēdējie saūdarābu disidenta vadītie "Al Qaeda" kaujinieki, turpinās, lai arī afgāņu spēki ir paziņojuši par to sakāvi, norādīja Pentagona preses sekretārs.

Tikmēr Lielbritānijas premjera Tonija Blēra preses sekretārs pauda viedokli, ka bin Ladens joprojām atrodas Afganistānā.

"Mēs domājam, ka viņš joprojām ir Afganistānā," viņš teica, norādot, ka terorista numur viens vajāšana turpinās.

Domājams, ka arī britu īpašie spēki piedalās ASV vadītajā militārajā kampaņā Afganistānā, lai arī Blēra kanceleja atsakās no komentāriem šajā sakarībā.

ASV valsts sekretārs Kolins Pauels svētdien intervijā telekompānijai "Fox" sacīja, ka bin Ladens varētu būt šķērsojis Pakistānas robežu, tomēr piebilda: "Mēs nezinām".

Savukārt telekompānija CNN pirmdien vēstīja, ka Afganistānā sagūstītie "Al Qaeda" kaujinieki apgalvojuši, ka viņu līderis bin Ladens joprojām atrodas Afganistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!