Foto: F64
Pentagons uzskata, ka pagaidām nav jāiejaucas abu karojošo Koreju konfliktā, vēsta ārvalstu mediji. ASV ārlietu ministrija vēl neplāno uz Dienvidkoreju sūtīt papildspēkus.

Pentagona pārstāvis norādīja, ka uz konflikta vietu Jonponjas salu amerikāņu karaspēks nav ieradies un atteicās atbildēt, vai Dienvidkorejā ir ASV karavīri paaugstinātā kaujas gatavībā.

23.novembrī Ziemeļkorejas artilērija apšaudīja Dienvidkorejas salu un Dienvidkoreja uz uzbrukumu atbildēja. Uzbrukumā gāja bojā divi Dienvidkorejas jūras kājinieki un vēl 20 cilvēki cieta, tostarp mierīgie iedzīvotāji. Ziemeļkoreja par cietušajiem neziņo.

Phenjana paziņoja, ka pirmie uzbrukumu sāka Dienvidkoreja un apsolīja lietot spēku, ja kaimiņvalsts pārkāps valsts jūras robežu. Taču Krievija, ASV, Eiropas Savienība un Lielbritānija jau ir nosodījušas Ziemeļkorejas rīcību.

Jau ziņots, ka Dienvidkorejas armija ir augstā kaujas gatavībā, valsts prezidents devis rīkojumu dot prettriecienu pa Ziemeļkorejas rakešu bāzi, ja kaimiņvalsts turpinās uzbrukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!