Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pentagons apstiprinājis viena miljarda ASV dolāru piešķiršanu armijas inženieriem sienas celtniecībai uz ASV-Meksikas robežas. Līdzekļi piešķirti prezidenta Donalda Trampa izsludinātā ārkārtas stāvokļa ietvaros, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nauda tiks izlietota aptuveni 91 kilometra gara norobežojuma izbūvei. Līdz ar piecus metrus augsta nožogojuma būvniecību par šiem līdzekļiem paredzēts uzlabot ceļus un ierīkot apgaismojumu.

Tramps februārī izsludināja ārkārtas stāvokli uz Meksikas robežas, lai, apejot Kongresa pretestību, iegūtu finansējumu sienas būvniecībai uz ASV-Meksikas robežas, kas bija viņa vēlēšanu kampaņas viens no galvenajiem solījumiem.

Demokrātiskās partijas pārstāvji prezidenta lēmumu uzskata par nekonstitucionālu. Par Trampa izsludinātā ārkārtas stāvokļa atcelšanu nobalsoja gan demokrātu kontrolētā Pārstāvju palāta, gan Senāts, kur 12 republikāņi pieslējās demokrātiem.

Taču Tramps izmantoja savas veto tiesības, lai Kongresa lēmumu atceltu.

Tramps uzskata, ka fiziska barjera uz valsts dienvidu robežas ir nepieciešama, lai apturētu noziedznieku un nelegālo imigrantu iekļūšanu ASV teritorijā. Situāciju uz robežas viņš raksturo kā "krīzi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!