Pentagons plāno nākamā gada sākumā sākt veidot nākotnes armijas vienību "Evolūcijas brigāde", kas būs ekipēta ar jaunāko elektroniku karadarbības veikšanai.
"Kaujas vienība "Evolūcijas brigāde", kuras veidošana sāksies 2007.gada martā, bāzēsies Fortbliksā Teksasas štatā. Šī bāze tika izvēlēta janvārī un pilnībā atbilst jauno ierīču izmēģināšanai," pavēstīja armijas vadības pārstāvis Karls Ejs.

Pēc viņa teiktā, "Evolūcijas brigāde" ir svarīga ASV armijas modernizācijas daļa. "Izvēloties jaunās vienības bāzēšanās vietu armija parādīja, ka veic absolūti konkrētas darbības, lai pienācīgi sagaidītu 21.gadsimta draudus un izaicinājumus," sacīja Ejs.

"Evolūcijas brigādē" sākotnēji ietilps 819 karavīri. Tās izveidošanai no Eiropas tiks atsauktas trīs amerikāņu karavīru brigādes. Taču tiek plānots, ka vēlāk brigādē ietilps 3500 cilvēku.

Saskaņā ar ASV armijas modernizācijas programmu 18 dažādas sistēmas tiks apvienotas tīklā, caur kuru karavīriem un komandieriem būs pieeja jaunākajām tehnoloģijām, kas ļaus karavīriem ātri darboties un veikt daudzpusīgas misijas sarežģītos apstākļos.

Pagaidām Pentagons plāno, ka Fortbliksa saņems jaunāko ekipējumu un tehnoloģijas ik pēc diviem gadiem līdz 2016.gadam.

Nākotnes kaujas sistēmas tiks izmēģinātas līdz 2016.gadam, norādīja Ejs. Tomēr saskaņā ar Pentagona aplēsēm pirmās šādas sistēmas regulārās amerikāņu armijas bruņojumā nonāks 2014.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!