Peru noticis tradicionālais Jūras cūciņu, ko tur dēvē par "cuy", festivāls, kurā atlasīti paši resnākie un lielākie dzīvnieki, kā arī notikusi modes skate ar cūciņu līdzdalību, ziņo "Sky News".

Tās jūras cūciņas, kuras tika kronētas kā uzvarētājas, peruāņi neaiztiek, bet tās, kuras uzvar kategorijā "visgaršīgākās", nogalina un cep.

Cūciņu mazkaloriju gaļa jau tūkstošiem gadu ir šīs un dažu kaimiņvalstu iedzīvotāju svarīgs proteīna uzņemšanas avots. Tūristi, kam gadās šo dzīvnieku nogaršot, tā gaļas garšu parasti raksturo kā truša un vistas gaļas sajaukumu.

Festivāla ietvaros labākie pavāri demonstrē savu meistarību, jūras cūciņas pasniedzot ar kraukšķīgiem kartupeļiem un kukurūzu. Jūras cūciņas Peru ir izdevīgi audzēt pārtikai, jo tās vairojas tikpat ātri kā truši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!