Foto: AFP/Scanpix/LETA

Policija atklājusi tuneli pie lielākā cietuma Peru. Uzskatīts, ka šo tuneli rakuši ietekmīgā Meksikas Sinaloas karteļa pārstāvji, kuri tādējādi mēģinājuši palīdzēt no ieslodzījuma izmukt serbu narkodīlerim, raksta portāls "Vice News".

Vietējie mediji ziņo, ka tunelis atrasts izmeklēšanas ietvaros, kura uzsākta pēc tam, kad varas iestādes uzzināja par Sinaloas karteļa mērķi atbrīvot Zoranu Jaksiču.

Serbam pērn piesprieda 25 gadus ilgu cietumsodu par grupējuma vadīšanu, kas nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību. Jaksiča banda bija Sinloas karteļa sabiedrotā. Sinaloas kartelis daudziem saistās ar slaveno narkobaronu Hoakinu Gusmanu jeb "El Čapo", kuram savulaik divreiz izdevies izbēgt no cietuma. Šobrīd "El Čapo" izcieš mūža ieslodzījumu`ASV.

Serbu gangsteri aizturēja 2016. gadā. Pirms dažiem mēnešiem viņu no "Kastro Kastro" cietuma pārvietoja uz citu augstas drošības ieslodzījuma vietu Peru.

Tuneļa konstrukcija, visdrīzāk, tika apturēta pēc Jaksiča pārvietošanas. Atklātais tunelis sācies kādā mājā, kura atrodas vairākus kvartālus no "Kastro" cietuma, tomēr bijis nepieciešams izrakt vēl aptuveni 120 metrus garu posmu, lai tas sasniegtu serba kameru. Tunelis bijis aptuveni 1,5 metrus augsts un 1,2 metrus plats.

Peru uzskata par otru lielāko kokaīna ražotāju pasaulē - tai priekšā ir Kolumbija. Lielākā daļa Kolumbijā ražotā kokaīna paredzēta Ziemeļamerikas tirgum, savukārt Peru un Bolīvijā ražotās narkotikas nonāk gan Eiropā, gan citos kontinentos, atzīmē medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!