Trešdien apturēts trīs dienas ilgušais Peru lauksaimnieku valsts mēroga streiks, kurā vardarbīgās sadursmēs ar policiju gājuši bojā četri cilvēki, 150 arestēti un astoņās provincēs izsludināts ārkārtas stāvoklis.
“Līderu sapulce šonakt izlēma apturēt beztermiņa streiku un trešdien sākt dialogu ar valdību, lai atrisinātu mūsu prasības,” pavēstīja Nacionālās irigācijas lietotāju pārvaldes prezidents Enrike Malaga.

Tūkstošiem lauksaimnieku pirmdien visā Peru sāka streiku pret valdības lauksaimniecības politiku, apturot satiksmi uz galvenajām šosejām un dzelzceļa līnijām, kā arī iesaistoties sadursmēs ar policiju.

Pirmdien un otrdien gāja bojā četri streikotāji, no kuriem trīs tika nošauti, bet viena sieviete cīņas laikā ar policiju nokrita no klints. Policija arestējusi 150 cilvēkus, sacīja Malaga. Pirmdien intensīvāko nekārtību laikā valdība izsludināja ārkārtas stāvokli astoņās no 25 valsts provincēm.

Zemnieki sūdzas par pieaugošajām mēslojuma cenām, kamēr cenas lauksaimniecības produkcijai nemainās. Viņi arī pieprasa elastīgāku saimniecību kredītu refinansējumu un lauksaimniecības zemju privatizācijas apturēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!