Vairāk nekā 500 kokvilnas plantāciju strādnieki Indijas dienvidu pilsētā Varangalā ir miruši no ilgstošas saskares ar pesticīdiem, un šo ķimikāliju upuru skaits pieaug, paziņoja četras Indijas nevalstiskās organizācijas.
Liels daudzums pesticīdu tika lietots Andhrapradešas štata Varangalas apriņķī no pagājušā gada jūnija līdz septembrim sējas laikā.

"Kad pagājušā gada septembrī šajos ciemos ieradās ārstu, juristu un aktīvistu grupa, tika ziņots par tikai astoņiem nāves gadījumiem," sacīja nevalstiskās organizācijas "Centre for Resource Education" vadītājs Narasimha Redijs.

Četras organizācijas publiskoja savu ziņojumu Bengaluru pilsētā nedēļas nogalē, kad tur notika vairāku nevalstisku organizāciju apspriede par pesticīdu kaitīgo ietekmi.

Varangalas laukstrādnieki ar mehanizētiem un rokas smidzinātājiem izsmidzināja ķimikālijas, tikai aizsedzot muti un degunu ar drēbes gabalu. Vienu no šiem pesticīdiem metilparationu Pasaules veselības organizācija ir klasificējusi kā "ļoti bīstamu pesticīdu", kura ieelpošana izraisa sāpes krūtīs un deguna asiņošanu, bet citu pesticīdu endosulfānu ievietojusi "mēreni bīstamo" kategorijā.

Saslimušie sūdzējās par reiboņiem, nogurumu, sāpēm krūtīs, elpvadu aizsprostojumiem, vēdersāpēm un redzes traucējumiem. Akūtos gadījumos iestājās paralīze un krampji, kas izraisīja samaņas zudumu un nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!