Foto: Shutterstock
Sanktpēterburgas likumdevēju sapulce trešdien nobalsojusi par sava pārstāvja Sergeja Mironova atsaukšanu no Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padomes, kur viņš ir spīkers.

Par šo lēmumu nobalsoja 43 Sanktpēterburgas deputāti, bet pieci balsoja pret.

Balsošanai bija izdalīti 48 biļeteni.

Pats Mironovs, kurš līdz šim bija Federācijas padomes priekšsēdētājs, negaidīja balsošanas procedūras iznākumu un pameta Marijas pili.

Mazliet vēlāk viņš paziņoja, ka pēc atsaukšanas no Federācijas padomes viņš kļūs par Krievijas parliamenta apakšpalātas Valsts domes deputātu, jo viņam ir šāda iespēja.

Krievijas valdošās partijas "Vienotā Krievija" augstākās padomes priekšsēdētājs Boriss Grizlovs jau iepriekš bija izteicies, ka Mironovam vajadzētu atkāpties no amata Federācijas padomē.

Pēdējā laikā uz parlamenta augšpalātas spīkeru Mironovu tiek izdarīts politisks spiediens, kādu viņš un viņa Kremli atbalstošā partija "Taisnīgā Krievija" līdz šim vēl nav piedzīvojusi.

"Partijas pozīcija par Mironovu ir tāda, ka viņam ir jānoliek senatora mandāts," uzsvētis Grizlovs partijas izplatītajā paziņojumā. "Vienotās Krievijas" līderis ir Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins.

Spiediens uz Mironovu tiek izdarīts tādēļ, ka izplatījušās ziņas, ka pašreizējais Kremļa saimnieks Medvedevs varētu sadarboties ar "Taisnīgo Krieviju" pirms nākamgad gaidāmajām valsts prezidenta vēlēšanām, kurās viņš varētu sacensties ar bijušo valsts prezidentu un tagadējo premjeru Vladimiru Putinu, kas pārstāv "Vienoto Krieviju".

Krievijas deputāts Konstantīns Zatuļins britu laikrakstam "Guardian" skaidroja, ka Kremlis vēlas stiprināt "Taisnīgo Krieviju", lai tā nodrošinātu Medvedevam politisko aizmuguri pirms parlamenta vēlēšanām, kas gaidāmas decembrī.

Zatuļins laikrakstam atklājis, ka Medvedevs tomēr vēlas palikt prezidenta amatā, tādā veidā pārkāpjot vienošanos ar Putinu, kas paredzējusi, ka pēc nākamajām vēlēšanām par Kremļa saimnieku atkal kļūs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!