Foto: Publicitātes foto

Pēc rūpīgākas Baltijas jūrā nogrimušās Lietuvas kompānijas lidmašīnas "AN-2" apskates tajā pamanītas viena pilota mirstīgās atliekas, ziņo kaimiņvalsts aizsardzībs ministrija. Apskate veikta no Lietuvas Jūras spēku kuģa "Kursis" ar Klaipēdas universitātes video iekārtu palīdzību.

Speciālistu uzņemtais materiāls skatīts kopā ar lidmašīnas pilotu tuviniekiem. "Ir piepildījies sliktākais scenārijs," pēc video noskatīšanās ir pārliecināta pilota Ādolfa Mačuļa meita Brigita.

"Ikviens, kurš redzēja uzņemto video, varēja saskatīt viena cilvēka ķermeni. Otrs nav saskatāms vai arī tur neatrodas," viņa asarām acīs pieredzēto atstāstījusi Lietuvas medijiem. Nav zināms, vai video bijis redzams viņas tēvs, vai otrs pilots - Alvids Selmistraitis.

Sestdien pazudusī lidmašīna "An-2" bija ceļā no Gēteborgas uz Klaipēdu. Piloti pēdējo reizi sazinājušies ar Palangas lidostu plkst.16:16. Bija paredzēts, ka lidmašīna ieradīsies Klaipēdas lidostā plkst.17:20.

Joprojām nav zināms lidmašīnas nokrišanas iemesls. Abiem pilotiem bijusi 40 gadu darba pieredze un viņi bijuši profesionāļi.

Lidmašīnas vraku otrdien atradis Lietuvas karaflotes kuģis "Kuršis M-54". Vraks atrodas aptuveni 700 metru attālumā no pēdējās pozīcijas, kuru bija fiksējis Zviedrijas radars un kuras datus bija nodevis Zviedrijas glābšanas koordinācijas centrs, paziņoja Aizsardzības ministrija.

Lidmašīna atrasta jūras dzelmē 124 metru dziļumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!