Reaģējot uz augsto noziedzības līmeni, kā arī uz politisko un ekonomisko nestabilitāti, pēdējo mēnešu laikā strauji pieaudzis to baltādaino dienvidāfrikāņu skaits, kuri kā savu māju pārdošanas iemeslu min emigrēšanu.
Aptauja, kuru veikusi Dienvidāfrikas Pirmā Nacionālā banka (FNB), liecina, ka salīdzinājumā ar 2007.gada pēdējo kvartālu to namīpašnieku skaits, kuri kā savu īpašumu pārdošanas iemeslu min emigrēšanu, šī gada otrajā kvartālā dubultojies, no deviņiem procentiem sasniedzot 18%.

Emigrēšana ir otrs biežākais minētais māju pārdošanas iemesls, kas atpaliek vienīgi no finansiālām grūtībām, liecina FNB aptauja.

Tikmēr ārvalstu vēstniecības Dienvidāfrikā ziņo par lēcienveidīgu imigrācijas pieteikumu skaita pieaugumu pēdējo mēnešu laikā, kurus pamatā iesnieguši baltie dienvidāfrikāņi.

Šis fakts tiek skaidrots kā reakcija uz augsto noziedzības līmeni un uz populistiskā spārna ietekmes palielināšanos valdošajā partijā "Āfrikas nacionālais kongress".

Katru dienu Dienvidāfrikā notiek 50 slepkavības un tiek reģistrēti 130 izvarošanas gadījumi.

Piemēram, Izraēlas imigrācijas iestādes prognozē, ka to ebreju skaits, kas vēlas pārcelties uz pastāvīgu dzīvi Izraēlā, 2008.gadā dubultosies un no 178 pērn šogad pārsniegs trīs simtus.

Savukārt Dienvidāfrikas Rasu attiecību institūts ziņo, ka laikā no 1995. līdz 2005.gadam valsti pametuši aptuveni 800 000 balto pilsoņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!