Foto: Pixabay

Beļģija no jauna ievieš stingrus karantīnas pasākumus, šādi reaģējot uz to, ka strauji pieaudzis jaunu inficēšanās gadījumu skaits ar Covid-19 vīrusu, trešdien paziņoja valdība, norādot, ka tiks slēgtas skolas, bet iedzīvotāju iespējas piekļūt mazāk svarīgiem uzņēmumiem būs ierobežotas.

Lielbritānijā sākotnēji konstatētā Covid-19 vīrusa paveida izplatīšanās nopietni pasliktinājusi veselības situāciju valstī, sacīja premjerministrs Aleksandrs de Kro. Apstiprināto gadījumu skaits aizvadītās nedēļas laikā pieaudzis par 40%, bet hospitalizācijas gadījumu skaits palielinājies par 28% pēc samērā stabila posma.

Skolās un augstskolās no pirmdienas vairs nenotiks mācības klātienē. Tiesa gan, bērnudārzi arī turpmāk būs atvērti.

Valdības mērķis ir atsākt mācības klātienē no 19.aprīļa jau pēc Lieldienu brīvdienām.

"Lielākais inficēšanās gadījumu skaits ir vecuma grupā no desmit līdz 19 gadiem," sacīja premjers.

Bērni un jaunieši, kam pašiem nav Covid-19 simptomu vai tādu ir maz, var inficēt savus vecākus vai vecvecākus, kas tad var smagi saslimt un nonākt slimnīcās.

Valstī ar 11,5 miljoniem iedzīvotāju ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 22 763. Proporcionāli iedzīvotāju skaitam Beļģija šobrīd nāves gadījumu skaita ziņā atrodas otrajā vietā pasaulē aiz Čehijas.

Viens miljons iedzīvotāju saņēmuši pirmo vakcīnas poti, un, kā norādīja premjers, vakcinācija pansionātos sekmējusi to, ka nāves gadījumu skaits sarucis.

Veselības ministrs Franks Vandenbruks atzina, ka pēdējā laikā pieredzētais straujais pacientu skaita pieaugums intensīvās terapijas nodaļās rada bažas.

Atbilstoši jaunajiem noteikumiem, kas stāsies spēkā trešdienas vakarā, mazāk svarīgie veikali varēs turpināt darbu, bet pircējiem būs jāpierakstās iepriekš.

Frizētavas un skaistumkopšanas saloni atkal tiks slēgti uz četrām nedēļām līdz 25.aprīlim.

Attālināts darbs arī turpmāk būs obligāts, bet maksimālais pieaugušo skaits, kas drīkst vienkopus pulcēties ārpus telpām, tiek samazināts no desmit līdz četriem.

Aizliegums mazsvarīgiem ceļojumiem ārpus valsts paliek spēkā uz Lieldienu brīvdienu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!