ASV Nacionālā transporta drošības padome paziņojusi, ka izmeklē kādu gadījumu, kurā lidmašīna palidoja garām lidostai, jo tās piloti pārāk aizrāvās ar diskusiju par aviolīnijas politiku.

Kā atklāja padomes pārstāvji, ar "Airbus" lidmašīnu "A320" pārtrūka radio sakari trešdienas vakarā, kad tā 11 300 metru augstumā no Sandjego devās uz Mineapolisu, radot bažas, ka tā ir nolaupīta.

Kā vēsta Mineapolisas laikraksts "The Star Tribune", pirms sakari tika atjaunoti, pakaļ lidmašīnai tika nosūtīti četri iznīcinātāji. Lidmašīna, kurā atradās 147 pasažieri, kā arī apkalpes komanda, aizlidoja garām Mineapolisas lidostai un turpināja ceļu uz ziemeļiem, līdz pēc 240 kilometriem dispečeru dienestam izdevās atjaunot sakarus.

Kā vēlāk piloti esot paskaidrojuši Federālajai aviācijas pārvaldei, lidmašīna novirzījās no kursa, jo viņi bija iekarsuši strīdā par aviokompānijas politiku. Tomēr Nacionālās transporta drošības padomes pārstāvis norādījis, ka tiek izmeklēta iespējamība, ka piloti aizmiguši lidojuma laikā. Lidmašīnas apkalpi nopratinājusi lidostas policija, kā arī Federālais Izmeklēšanas birojs.

Lidsabiedrība "Delta Airlines" atstādinājusi no darba abus pilotus uz laiku, kamēr tiek analizēts pilotu balss ieraksts un lidojuma informācija. Sīkāku informāciju par pilotiem un notikušo kompānija atteikusies sniegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!