Foto: Reuters/Scanpix

Abotābādas pilsētā, kur 2011. gada maijā ASV speciālo spēku karavīri nogalināja starptautiskā teroristu tīkla līderi Osamu bin Ladenu, cels 15,5 miljonus latu vērtu izklaides parku, atsaucoties uz Pakistānas amatpersonu paziņojumu, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Abotābādas nomalē plānotajā parkā būs zooloģiskais dārzs, piedzīvojumu sporta izklaides, restorāni un mākslīgi ūdenskritumi. Amatpersonas cer, ka projekts piesaistīs tūristus, bet noraida, ka tā mērķis ir spodrināt pilsētas tēlu pēc teroristu līdera iznīcināšanas operācijas.

"Atrakciju pilsēta pirmajā [projekta] posmā tiks izvietota 50 akru platībā, bet vēlāk paplašināta līdz 500 akriem," stāsta provinces tūrisma ministrs Saīds Akvils Šahs. Parka celtniecības darbi sākšoties februāra beigās un ilgs astoņus gadus. Nauda projekta realizēšanai jau ir piešķirta, norāda Šahs.

"Šim projektam nav nekāda sakara ar Osamu bin Ladenu," uzsver Šahs, piebilstot, ka vienīgais mērķis ir tūrisma veicināšana.

Abotābāda ir klusa pilsētiņa Himalaju pakājē aptuveni 50 kilometrus uz ziemeļiem no galvaspilsētas Islāmābādas. Jau ilgu laiku tā bija iecienīta brīvdienu pavadīšanas vieta turīgām galvaspilsētas ģimenēm. Pilsētiņā atrodas elitāra militārā akadēmija, tāpēc pasaulē meklētākā cilvēka atrašana tās pievārtē raisīja bažas par Pakistānas armijas nekompetenci vai sadarbošanos ar teroristiem, skaidro "Sky News".

Māju, kurā uzturējās bin Ladens, viņa sievas un bērni, varas iestādes nojauca pagājušā gada februārī, baidoties, ka tā var kļūt par "Al Qaeda" sekotāju svētvietu.

Osamu bin Ladenu amerikāņu specdienesti nogalināja 2011.gadā, naktī uz 2.maiju nocietinātā mājā Abotābādas pilsētā netālu no Pakistānas galvaspilsētas. ASV dienesti paziņoja, ka terorista līķis iemests okeānā, savukārt pēcnāves fotogrāfijas Obama pēc vairāku dienu pārdomām nolēma nepubliskot. Bin Ladena nāvi atzinusi arī "Al Quaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!