Pirmā ANO humānās palīdzības autokolonna kopš 11.septembra terora aktiem ASV pirmdien sasniedza Afganistānas galvaspilsētu Kabulu, informēja ANO amatpersonas.
Sešas kravas automašīnas ar aptuveni 200 tonnām kviešu, kas šķērsoja Torkhamas robežpunktu ar Afganistānu Pakistānas ziemeļrietumos netālu no Pešavaras iepriekšējās dienas rītā, Kabulā iebrauca īsi pirms pusdienlaika pirmdien, aģentūrai AFP pavēstīja ANO Pārtikas programmas preses sekretārs Haleds Masurs.

"Kravas automašīnas ir ieradušās Kabulā, un krava tiek izkrauta noliktavā. Pa ceļam viņiem nekādas problēmas neradās, tādēļ mēs ceram ļoti drīz nosūtīt arī citus konvojus" uz Afganistānu, sacīja preses sekretārs.

Vēl astoņas smagās automašīnas ar līdzīgu kravu ir ceļā uz Afganistānas rietumu pilsētu Heratu un galamērķi varētu sasniegt tuvāko dažu dienu laikā.

ANO rūpīgi novēro abus "izmēģinājuma" konvojus, jo pastāv bažas, ka humānā palīdzība varētu nesasniegt iedzīvotājus, kuriem tā ir ļoti nepieciešama.

Humānās palīdzības piegādes Afganistānai tika pārtrauktas pēc tam, kad teroristu nolaupītas lidmašīnas 11.septembrī sagrāva Pasaules tirdzniecības centra debesskrāpjus Ņujorkā un daļu Pentagona pie Vašingtonas, nogalinot tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!