Pirmie vēlētāji Amerikas Savienotajās Valstīs - 26 mazas austrumpiekrastes Ņūhempšīras štata pilsētiņas Diksvilnočas iedzīvotāji jau nobalsojuši ASV prezidenta vēlēšanās un pārliecinoši atbalstījuši pašreizējo prezidentu Džordžu Bušu.
Kaut gan ASV austrumu piekrastē vēlēšanu iecirkņi tiks atvērti pulksten 6 pēc vietējā laika (13.00 pēc Latvijas laika), saskaņā ar tradīciju divās mazās Ņūhempšīras štata pilsētiņās Diksvilnočā un Hartslokeišenā balsošana sākas vienu minūti pēc pusnakts (7.01 pēc Latvijas laika).

Vēlēšanu amatpersonas paziņoja, ka Diksvilnočas iedzīvotāji ar ievērojamu pārsvaru nobalsojuši par Bušu - viņš saņēma 19 balsis, bet Demokrātu partijas izvirzītais kandidāts senators Džons Kerijs - 7.

Diksvilnoča jau 36 gadus ir pirmā vieta Amerikas Savienotajās Valstīs, kas demonstrē valstij savu politisko izvēli vairākas stundas, pirms durvis ver vēlēšanu iecirkņi pārējos valsts reģionos. Hartslokeišenā šī tradīcija sākās 1948.gadā, netika ievērota daudzus gadus un atkal tika atdzīvināta 1996.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!