Krievijas iedzīvotāju skaits šogad ir palielinājies pirmo reizi kopš 1995.gada, trešdien paziņoja Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins.

"Mēs diezgan droši varam teikt, ka Krievijā pirmo reizi kopš 1995.gada tiks reģistrēts iedzīvotāju skaita pieaugums," Putins sacīja valdības gada noslēguma sēdē, kas tika pārraidīts valsts televīzijā.

Krievijas premjerministrs piebilda, ka oficiālie statistikas dati tiks publicēti vēlāk.

Arī Putina pārstāvis Dmitrijs Peskovs apstiprināja, ka šogad iedzīvotāju skaits palielinājies.

Putins savā prezidentūras laikā bieži kritizēja straujo un pastāvīgo iedzīvotāju skaita kritumu. 2006.gadā toreizējais Kremļa saimnieks to pasludināja par valsts lielāko problēmu.

Iedzīvotāju skaita samazināšanās tika skaidrota ar apjomīgo emigrāciju, kā arī augstajiem alkoholisma, stresa un zemajiem sabiedrības veselības rādītājiem.

Tāpat Putins trešdien atklāja, ka paredzamais dzīves ilgums Krievijā šogad pieaudzis līdz "gandrīz 69 gadiem".

Ja oficiālie dati apstiprinās Putina paziņojumu, tas norādīs uz ievērojamu paredzamā dzīves ilguma pieaugumu kopš pērnā gada, kad šis rādītājs sasniedza 67,8 gadus.

Tomēr, kā atklāja Peskovs, valsts iedzīvotāju skaits pieaudzis par vien aptuveni 20 000 cilvēku, ko viņš nodēvēja par simbolisku rādītāju.

Putina pārstāvis to skaidro ar pieaugošo imigrāciju, kā arī ar mirstības un dzimstības rādītāju izlīdzinājumu, tomēr joprojām Krievijā mūžībā aiziet vairāk cilvēku, nekā piedzimst.

Būdams prezidents, Putins ierosināja ieviest ievērojamas nodokļu atlaides ģimenēm, kurās bija vairāk nekā viens bērns.

Saskaņā ar novembrī publiskotajiem Federālās Statistikas aģentūras datiem Krievijā dzīvo 141,9 miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!