Foto: stock.xchng
Apvienotajos Arābu Emirātos aizvien tiek pārspēts kāds arhitektūras rekords un tur šobrīd atrodas arī pasaules augstākā ēka – "Burj Khalifa", kas ir 828 metrus augsta. Tagad reģionā kļuvis par vienu rekordu vairāk, jo Abū Dabī "Capital Gate Tower" tornis iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā šķībākais tornis pasaulē.

Līdz šim par šķībāko pasaules torni cilvēki vienmēr uzskatījuši Pizas torni Itālijā. Pizas zvanu tornis celts 1173. gadā, un kopš 1987. gada tas pieder pie UNESCO pasaules kultūras mantojuma. Tornis ir nošķiebies par četriem grādiem nestabilās māla un smilšu pamatnes dēļ. Neskatoties uz atpazīstamību, Pizas tornis jau labu laiku nav bijis šķībākais tornis pasaulē - Vācijas pilsētā Zūrhūzenā (Suurhusen) atrodas tornis, kurš ir 5,1939 grādu šķībs.

Šobrīd rekords pieder jaunajam "Capital Gate Tower" tornim Abū Dabī, kas atklāts 2010. gada janvārī. Tā slīpums, kas sasniedz 18 grādus, gan ir mākslīgi radīts. Tornī, kam ir 35 stāvi, 2010. gada beigās sāks darboties pieczvaigžņu viesnīca un biroji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!