Musonu lietavu izraisītajos plūdos Indijas ziemeļu štatā Radžastānā dzīvības zaudējušo cilvēku skaits svētdien pārsniedza 100 atzīmi, ziņoja vietējie mediji.
Kopš 23.augusta, kad pamatīgas lietusgāzes pārņēma 12 no 32 štata teritorijām, vismaz 103 cilvēki noslīkuši vai arī zaudējuši dzīvības, sabrūkot mājām, ziņoja telekanāls CNN-IBN.

Lielākā daļa bojāgājušo reģistrēta štata dienvidu reģionā Barmerā, kur piecos ciematos ūdens līmenis sasniedzis 20 pēdas (aptuveni septiņus metrus).

Plūdu skartos reģionus apmeklējušie valdības ministri situāciju raksturoja kā "ļoti kritisku" un lēsa, ka pamatīgo lietavu dēļ dzīvības varētu būt zaudējuši 150 - 300 cilvēki.

Savukārt Indijas valdība līdz šim apstiprinājusi informāciju tikai par 93 bojāgājušajiem.

Vietējie mediji gan prognozē, ka bojāgājušo skaits vēl pieaugs, jo jūras spēku nirēji applūdušajās pilsētās un ciematos turpina meklēt stihijas upurus.

Plūdi pamatīgi izpostījuši īpašumus un graudaugu ražu. Stihijas skartais reģions ik gadu vasarā cieš no ievērojama sausuma.

Pēc padzīvojušu vietējo iedzīvotāju teiktā, šajā valsts teritorijā tik daudz ūdens nav redzēts pēdējos 75 gadus.

Indijas armija izmantoja laivas un helikopterus, lai evakuētu un izglābtu plūdos izpostīto māju iedzīvotājus. Savukārt vietējie iedzīvotāji sūdzējās par novēlotu palīdzības sniegšanu.

Pēc Radžastānas štata amatpersonu sniegtās informācijas, kopš pirmajām lietavām 18.augustā plūdos dzīvības zaudējuši vairāk nekā 130 cilvēki.

15 Indijas štatos no 28 un septiņās federāli administrētajās teritorijās musonu lietavu sezonas laikā gājuši bojā vairāk nekā 910 cilvēki.

Indijā musonu lietavu sezona parasti sākas maijā un ilgst līdz septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!