Plūdos, ko Ķīnas centrālajā izraisīja vairākas nedēļas ilgās spēcīgās lietavas, dzīvību zaudējuši 28 cilvēki un četri pazuduši bez vēsts, trešdien ziņo laikraksts "Beijing News".
Šijanas pilsētu Hubei provincē lietusgāzes kapāja katru dienu kopš 14 augusta, izraisot plašus plūdus, kas izraisīja elektroenerģijas padeves traucējumus, sabojāja ceļus un komunikācijas un applūdināja tīrumus, teica pilsētas mērs Čeņs Tjaņhui.

Plūdos visā Ķīnā šovasar gājuši bojā vismaz 1024 cilvēki un 293 pazuduši bez vēsts, un tie nodarījuši tiešos zaudējumus gandrīz 103 miljardu juaņu (7,3 miljardi latu) apmērā, ziņo aģentūra "Siņhua", atsaucoties uz Valsts plūdu un sausuma seku likvidēšanas štāba un Civilo lietu ministrijas otrdien sniegtajiem datiem.

Līdz šim visā valstī izpostīti gandrīz 900 000 māju un 10 miljoni hektāru lauksaimniecības zemes. Vasaras plūdi ir parasta parādība visā Ķīnā un katru gadu tie nogalina tūkstošiem cilvēku. Problēmu sarežģī mežu izciršana, jo lietusgāzes izraisa zemes nogruvumus un dubļu lavīnas no kailajām kalnu nogāzēm.

Valsts plūdu un sausuma seku likvidēšanas štāba pārstāvis Džans Džituns teica, ka plūdu sezona Ķīnā tuvojas beigām, taču brīdināja dienvidaustrumu provinces sagatavoties gaidāmajai viesuļvētrai "Talim".

Taivāna trešdien brīdināja par viesuļvētras "Talim" tuvošanos salai un gaidāmajām lietusgāzēm un vētru, kurā vēja ātrums var sasniegt 227 kilometrus stundā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!