Vismaz 18 cilvēki, tajā skaitā septiņi bērni, gājuši bojā plūdu skartajā Indijas pilsētā Bombejā, kad paniku pūlī izraisīja baumas, ka no krastiem izgājis netālu esošais ezers, raksta ārvalstu prese.
Satrauktie cilvēki nepalīdzēja paklupušajiem, kas tika līdz nāvei samīdīti, un tādējādi Indijas finansu galvaspilsētā pieredzētajos plūdos bojā gājušo skaits ir palielinājies. Nesen tika ziņots, ka mirušo skaits sasniedzis gandrīz septiņus simtus, raksta Reuters.

15 miljonu cilvēku lielās pilsētas iedzīvotāji ceturtdienas naktī pilnīgā tumsā devās prom no savām mājvietām, izdzirdot baumas, ka no krastiem izgājis ezers.

“Cilvēki jau tā pēdējo dienu laikā ir ārkārtīgi satraukušies par savu likteni, tāpēc jebkuras baumas var izraisīt paniku,” saka kāds policists. “Kāds bija izplatījis ziņas par milzu viļņiem, kas nāk no pārplūdušā ezera, tāpēc ļaudis metās bēgt, neskatoties zem kājām.”

Policija centās izmantot skaļruņus lai nomierinātu pūli, taču iedzīvotāju mērķis bija aizkļūt no ielejā esošajiem nabadzīgajiem rajoniem.

Citās pilsētas daļās stāvoklis normalizējas un jau ir iespējams pārvietoties pa ceļiem, tāpēc amatpersonas aicina autovadītājus, kas pametuši savas mašīnas ceļa vidū, doties tām pakaļ.

Atjaunota arī vilcienu satiksme, kaut arī tie pārvietojas ar kavēšanos, un pēc divu dienu dīkstāves darbojas arī vietējā lidosta.

Taču nesen pieredzētais haoss ir skaidrs atgādinājums par Bombejas vājo infrastruktūru, par spīti amatpersonu lielajām ambīcijām un sešu miljardu ASV dolāru plānu pārvērst pilsētu par nākamo Šanhaju.

Premjerministrs Manmohans Singhs ceturtdien bija ieradies Bombejā, lai paziņotu par palīdzības finansējuma piešķiršanu piecu miljardu rūpiju (63,3 miljonu latu) apmērā, un atzina, ka valsts finansu galvaspilsētas infrastruktūrai nepieciešama modernizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!