Lielbritānijas policija pratina četrus galvenos aizdomās turamos par pagājušajā nedēļā Londonas transporta sistēmā notikušo terora aktu mēģinājumu sarīkošanu, cenšoties noskaidrot spridzinātāju iespējamos sakarus ar plašāku teroristu tīklu.

Piektdien policija veica reidu Londonas rietumos, arestējot divus vīriešus, kas paši sevi nosauca par Muktaru Saidu un Ramzi Mohammedu.

Savukārt Itālijas policija Romā arestēja trešo vīrieti, kas identificēts kā Husains Osmans. Viņš tiks izdots Lielbritānijai, kuru atstāja pēc pagājušās nedēļas uzbrukumiem.

Jau trešdien policija aizturēja ceturto aizdomās turamo - Jasinu Hasanu Omaru.

Avoti policijā ziņo, ka, viņuprāt, izdevies aizturēt visus četrus cilvēkus, kas pagājušajā ceturtdienā centās uzspridzināt bumbas Londonas transporta sistēmā un kuru fotogrāfijas nesen tika publicētas.

Četri domājamie spridzinātāji mēģināja izraisīt bumbu eksploziju trijos metro vilcienos un satiksmes autobusā. Tas notika 21.jūlijā, tieši divas nedēļas pēc tam, kad sprādzienos Londonas metro sistēmā bojā gāja 52 cilvēki.

"Izmeklēšana... joprojām turpinās. Tā ir dinamiska, un tā ir plaša mēroga. Sekos ļoti pamanāmas policijas aktivitātes," piektdien, runājot ar žurnālistiem, uzsvēra policijas pretterorisma nodaļas priekšnieks Pīters Klārks. "Mēs nedrīkstam ieslīgt pašapmierinātībā. Draudi saglabājas, un tie ir ļoti reāli."

Policijai pagaidām nav pārliecināta, vai citas personas, kas saistītas ar terora aktu mēģinājumiem, nav palikušas brīvībā. Tiek arī paustas bažas, ka terora aktus varētu plānot citi grupējumi.

Divas dienas pēc neveiksmīgajiem spridzināšanas mēģinājumiem, krūmos Londonas rietumu daļā tika atrasta piektā bumba.

"Šī ir plašākā izmeklēšana Metropoles policijas vēsturē, un tā tiek veikta neparasti strauji un profesionāli," atzina Londonas mērs Kens Livingstons.

Piektdien Notinghilas rajonā tika arestēts vēl viens vīrietis, taču viņa saistība ar terora aktiem pagaidām nav skaidra.

Pirms piektdienas arestiem saistībā ar 21.jūlija uzbrukumiem bija jau aizturētas aptuveni 20 personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!