Serbijas policija trešdien paziņoja, ka tai izdevies atklāt plaša mēroga organizēto noziedznieku gatavotu sazvērestību, kurā bija plānots noslepkavot augsta ranga valsts amatpersonas, to vidū arī Serbijas premjerministru Zoranu Džindžiču.
Belgradas policijas priekšnieks Milans Obradovičs sacīja, ka izmeklēšana turpinās. Aizdomās turētais noziedznieku grupējums esot gatavojis šos atentātus, lai destabilizētu Džindžiča reformistu valdību.

Par sazvērestības atklāšanu tika paziņots otrdienas vakarā, kad iekšlietu ministrs Dušans Mihajlovičs informēja, ka arestēti trīs vīrieši, kas tiek vainoti šogad notikušajā Serbijas policijas priekšnieka vietnieka ģenerāļa Bosko Buhas slepkavībā.

"Šis ir sākums Serbijas policijas plaša mēroga darbībai. Šajā lietā mēs esam sadarbojušies ar Melnkalnes un Bosnijas iekšlietu ministrijām," preses konferencē Belgradā teica Obradovičs.

Buha, kurš bijušā Dienvidslāvijas prezidenta Slobodana Miloševiča valdīšanas laikā vadīja Belgradas policiju, jūnijā tika nošauts Belgradas centrā pie viesnīcas "Hotel Jugoslavia".

Šī bija pirmā augsta ranga amatpersonas slepkavība Serbijā kopš Miloševiča režīma krišanas 2000. gada oktobrī. Atentāts radīja bažas, ka noziedzīgie grupējumi mēģina destabilizēt situāciju, lai varētu turpināt Miloševiča režīma laikā sāktos nelikumīgos darījumus.

"Policijai ir informācija, ka slepkavības motīvs bijis situācijas destabilizēšana Serbijā, no kā ieguvēja būtu organizētā noziedzība," teica Obradovičs.

"Šajā gadījumā mēs varam runāt par ļoti ienesīgu biznesu.. pēc visiem kritērijiem, mēs viņus varam uzskatīt par teroristisku grupējumu, kas izdarījis slepkavības un plāno izdarīt jaunas," norādīja policijas priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!